Invitaţie la Parada Satelor 2016

Invităm toate satele din judeţul Iaşi, să participe la Parada Satelor, în data de 25 septembrie 2016, din cadrul Festivalului Folcloristica, ediţia a II-a. Parada va avea loc în satul Bălţaţi, jud. Iaşi, iar pentru a participa, vă rugăm să ne scrieţi un email pe adresa folcloristica@gmail.com ori un mesaj pe www.facebook.com/ASIRYS. Delegaţiile interesate, pe lângă parada propriu-zisă pe o rută stabilită, vor trebui prezinte un cântec, un dans şi un produs tradițional specific satului sau comunei.

În perioada 24-25 septembrie 2016, va avea loc a doua ediţie a Festivalului Folcloristica, cel mai important eveniment de promovare, integrare și revigorare a tradițiilor și obiceiurilor ce stau la baza culturală a județului Iași. Festivalul își propune să faciliteze interacțiunea între oamenii pasionați de folclor prin muzică, arte meșteșugărești, costume populare, dans, cu cei care doresc să cunoască și să învețe din toate acestea și urmărește să transforme satul Bălţaţi într-o capitală a folclorului moldovenesc. Ca obiectiv pe termen lung, proiectul urmărește dezvoltarea unei școli populare prin care să fie valorificate și conservate tradițiile regiunii Moldovei, în special ale județului Iași.

La festival sunt invitaţi meșteri din satele juţului Iaşi, voluntari, ansambluri populare, tineri pasionați, istorici, profesori, școli și biblioteci din județ. Festivalul Folcloristica propune ca participanții să învețe meșteșuguri, să descopere povești, să elucideze mistere folcloristice, să participe la spectacole de teatru, muzică și dans, să fie activi și să sprijine meșterii populari.



Un moment important al festivalului, va fi Parada Folcloristica, la care satele sunt invitate să prezinte un dans, un cântec și un produs tradițional specific satului sau comunei. Va fi desemnat un câștigător, ce va primi însemnul celui mai frumos și tradițional sat 2016-2017.  În 2015, premiul cel mare a fost câştigat de satul Ruginoasa. Toate delegațiile vor primi diplome de participare.

În acest an, Festivalul Folcloristica este parte a proiectului "Grow your NGO", finanţat de Programul Erasmus Plus, un program al Uniunii Europene, astfel că satul câştigător va primi ca premiu posibilitatea de a trimite 2 tineri (16-25 de ani) din comunitate, în Grecia, toate costurile fiind acoperite de Erasmus Plus Grecia. De asemenea, în toate satele participante, împreună cu participanţii, vom organiza un eveniment de informare despre proiectele Erasmus şi vom realiza un video de promovare a comunităţii, la nivel european.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani