Imboldul

Ce semnifică un imbold? Conform dicţionarului imboldul semnifică "ceea ce stimulează la o acţiune; îndemn, stimulent, impuls, bold". Sunt de acord cu dicţionarul, dar din punctul meu de vedere acest cuvânt semnifică mult mai mult este cheia vieţii. Aici ai nevoie de mult mai multe imbolduri ca să te poţi realiza în viaţă.

Eu cred că asta porneşte de la educaţie pe care o primeşti în familie, suportul esenţial al acestui proces de realizare. În zilele noastre, aceasta este mult mai greu de realizat, mulţi se lasă bătuţi şi nu mai ţin cont de nimic şi nimic nu le mai atrage atenţia. În viaţa ai nevoie de momente bune şi rele. Cred că asta ne face să fim nişte persoane cu picioarele pe pământ. Nu ştiu dacă procentul pritenilor adevăraţi a crescut, dar nu contează mult asta din punctul meu de vedere... Este mai bine să ai parte de mai multe cercuri de amici cu care să ieşi, nu neapărat să aştepţi marea cu sarea. Totul este aşa temporar, dacă ai o pritenie trebuie să profiţi de ea, că nu ştii cât poate dura. Ca să poţi face ceva în viaţă ai nevoie de prezenţa lor mai mult ca orice. Indiferent că sunt buni, răi, ei te ajută să te maturizezi şi să treci cu uşurinţă peste lucrurile rele.

De aceea implicarea în proiecte reprezintă un alt imbolt care îţi oferă înaintarea pe scara vieţii. Proiectele te ajută să te dezvolţi din toate punctele de vedere. Aşa cum unele prietenii le capeţi din aceste proiecte şi acestea îţi oferă alte imbolduri, ele sunt într-un circuit continuu.
Sincer să spun ador voluntariatul! Este un lucru minunat! Atunci când spui de proiectele la care ai participat şi faci un mic rezumat, eşti aşa mândru... Ajungi să faci lucruri pe care nu credeai că le vei face vreodată. Suportul părinţilor şi al prietenilor la acest capitol este cel mai important... Deşi dacă vrei să faci ceva, nimeni nu ar trebui să-ţi stea în cale, dar uneori mai sunt şi câteva piedici pe care trebuie să le depăşeşti cu brio.

Când ai ceva în cap trebuie să şi faci, bineînţeles dacă e vorba de lucruri bune, fără riscuri mari şi periculoase. În general lucrurile bune se obţin greu şi pentru asta trebuie să depui puţin efort!
Scris de Cornelia Cîtea 

Comentarii

Loredana a spus…
Initiativa este buna, ideea articolului interesanta, insa ar fi si mai bine daca s-ar ocupa cineva si de proofreading! Nu e placut sa citesti un articol cu litere lipsa/gresite; iti cam scade interesul fata de ceea ce e scris.
Keep up the good work!

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani