Competiţia europeană pentru soluţii sociale inovatoare

Ştii cum s-ar putea reduce şomajul? Crezi că ai putea îmbunătăţi condiţiile de muncă ale persoanelor nevoite să accepte locuri de muncă prost plătite - pe motiv de sex, vârstă, statut social sau handicap? Ştii cum am putea spori şansele pentru cele 27 de milioane de europeni care în prezent nu au un loc de muncă? Dacă da, acest concurs este pentru tine!

Comisia Europeană lansează în fiecare an o competiţie destinată antreprenorilor sociali, care promovează şi finanţează soluţii inovatoare de creştere a gradului de ocupare pe piaţa muncii.

Competiţia "European Social Innovation" va finanţa cu câte 30.000 de euro trei proiecte de antreprenoriat social.

Propunerile trebuie să urmărească integrarea pe piaţa muncii a categoriilor vulnerabile (tineri, şomeri pe termen lung, persoane cu dizabilităţi etc.). Soluţiile pot varia, de la  crearea de noi oportunităţi de angajare, la dezvoltarea capacităţii antreprenoriale a categoriilor vizate.

Pot participa companii, organizaţii non-profit sau persoane fizice din România, atât pentru proiecte noi, cât şi pentru extinderea unor proiecte aflate deja în derulare.

Cele mai bune trei iniţiative antreprenoriale (selectate de juriu), vor primi fiecare câte 30.000 de euro. Se aşteaptă de la câştigători să folosească această finanţare pentru a-şi pune în practică ideile, în beneficiul grupurilor-tinta, dar nu există restricţii impuse referitoare la cum vor fi folosiţi banii.

Organizatorii oferă candidaţilor şi o serie de alte oportunităţi, care să crească şansele de implementare pentru propunerile lor.

Data limită pentru trimiterea formularului de înscriere este: 11 decembrie 2013, ora 12.00 (CET)

Candidaturile se depun online, prin completarea unui formular tipizat şi înscrierea la adresa: http://socialinnovationcompetition.eu/applicationform.html

Mai multe informaţii: http://bit.ly/1hfQ5l3

Comentarii

Vlad a spus…
Multumesc pentru articolul publicat deoarece nu stiam ca exista asa ceva!
Am aplicat cu o idee la aceasta competitie.

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani