Closer to Oxford îţi propune un tutorial de argumentare şi o moţiune provocatoare

Eşti student sau masterand în unul din oraşele Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi sau Timişoara?

Dacă vrei să îţi probezi capacitatea de argumentare, de susţinere a unei pledoarii sau de reconstrucţie a unei idei atacate de oponent, te invităm în programul Closer2Oxford. Ţi-am pregătit un tutorial de argumentare pentru a te susţine în scrierea unui caz de debate convingător. Moţiunea rundei e un bun prilej de antrenament dacă te interesează o carieră în avocatură, jurnalism, diplomaţie, consultanţă sau comunicare, dar şi dacă vrei să înţelegi mai bine o temă "clasică", intens dezbătută de-a lungul timpului: 


    E timpul să afirmăm că nesupunerea civică este legitimă într-o democraţie?

Poţi câştiga un seminar de lectură critică (10 ore), dacă te vei situa în primii 16 debateri/oraş, abonamente pe trei luni la British Council Library (în Bucureşti, Iaşi şi Cluj). Toţi participanţii beneficiază de o ofertă specială din partea Foreign Policy România. În finalul seriei, în luna decembrie, moţiunea va fi expusă audienţei într-o dezbatere publică - model Oxford - în universitatea ta, iar cei 8 studenţi care fac echipe cu invitaţii vor primi vouchere pentru cărţi pe gustul lor.

Paşii sunt aceştia:

A. Înregistrează-te pe site-ul www.closer2oxford.ro (secţiunea register). Cei care au jucat în rundele anterioare nu au nevoie să-şi facă alt cont, dar e necesar să îşi reînregistreze echipa în această rundă (cu acelaşi coechipier sau cu altul) pentru a putea intra în competiţie. Deadline de înregistrare echipă: joi, 3 noiembrie 2011.

B. Dacă nu ai mai jucat în alte runde, invită un coleg/ o colegă pentru a face o echipă de doi membri. Dacă nu ai echipă, poţi găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă.

C. După ce colegul/colega confirmă, veţi afla dacă sunteţi afirmatori sau negatori.

Gata! În acest moment te poţi apuca de pregătire; toate discursurile vor fi postate pe pagina de profil, odată ce începe competiţia. Toate dezbaterile sunt în limba română.

Pentru orice nelămurire referitoare la înregistrare, scrie-ne la office@closer2oxford.ro. Pe platforma www.closer2oxford.ro găseşti kit-ul de argumentare, regulamentele de debate şi de arbitraj, materiale de research despre moţiune, un demo-debate şi toate debate-urile online din rundele anterioare.

E timpul pentru argumente.

Argumentele tale!

Echipa ”Closer to Oxford”

București, Cluj, Craiova, Iași, Timișoara


Proiect finanţat de Open Society Institute şi Raţiu Family Foundation. Parteneri: Policy Center for Roma and Minorities, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse şi Participare Publică, Foreign Policy România, British Council România, Hotnews.ro, Europuls.ro, Cogitus.ro, ELSA, PRIME, LEAP, VIP, Lume Bună, România Pozitivă, ASJC, Young Iniţiative, OSUŢ, TRUST, Carevasăzică, Radio Transilvania, TVR Cluj, Ziarul de Iaşi. Proiect susţinut de facultăţi şi universităţi din cele cinci centre universitare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani