10 minute până la ultimul tren

10 minute până la ultimul tren. Grupul de 42 de tineri mesageri din Târgu Frumos veniţi la Festudis 2010 Iaşi pleca înainte de a se anunţa premiile. Bugetul era limitat ca să mai rămână. Grăbiţi, mai mult alergând pe trecerea de pietoni... şi se aude: "Premiul I pentru Creativitate se acordă Asociaţiilor Super Tineri (ASIRYS) şi Gipsy Eye". Pentru câteva secunde s-a făcut linişte. Au auzit bine?!

"Pierdeam trenul şi a anunţat că suntem câştigători. În mijlocul trecerii de pietoni am început toţi să ţipăm şi să ne îmbrăţişăm." (Alexandra)

Au prins trenul... Imaginaţi-vă acel drum... cu personalul, Iaşi-Târgu Frumos...

A fost prima oară când o asociaţie din Târgu Frumos a participat şi a câştigat un premiu la Festudis... şi nu orice premiu: locul 1 pentru Creativitate. A fost prima oară când o asociaţie de majoritari români şi lipoveni s-a unit cu o asociaţie de rromi. Pentru mulţi dintre tinerii mesageri a fost prima oară când au văzut Iaşiul şi poate că de aceea acest premiu contează atât de mult.

Tinerii mesageri - rromi, lipoveni şi români, au lucrat împreună, iar rezultatele nu pot decât să demonstreze că multiculturalitatea, toleranţa şi echipa aduc lozul câştigător. Din acest motiv mesajele transmise de mesageri vă provoacă să nu judecaţi pe nimeni după aparenţe.



Indiferent de etnie, vârstă sau alte criterii... educaţia şi prietenia ne vor ajuta să ne dezvoltăm! Din acest motiv dedicăm premiul pentru România!

PS: Vineri, 14 mai, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, aceiaşi echipă va realiza între 13 şi 18.30 acţiunea "Rroma and Friends Village". Vă aşteptam să începeţi weekendul cu zâmbetul pe buze, să petreceţi studenţeşte prin dansuri, cântece populare, chiromanţie, ghicit în cărţi, probatul costumelor tradiţionale româneşti, lipoveneşti şi ţigăneşti. Activităţile non-formale vor face deliciul spectatorilor, prin "biblioteca vie", avem în stoc trei cărţi vii de succes: un căldărar, un ursar şi un lăieş. Intrarea se plăteşte prin bună-dispoziţie, rezervările se fac prin prezenţă obligatorie. "Rroma and Friends Village" este iniţiativa îndrăzneaţă a asociaţiilor de tineret Gipsy Eye şi ASIRYS, iniţiativă ce face parte din proiectul "Mesageri împotriva discriminării" finanţat de Programul Tineret în Acţiune.

Comentarii

Diana.H a spus…
Vazand ca am luat locul I pentru creativitate am inceput sa strigam pe strada ...nu ne mai pasa ca pierdem trenul...a fost ceva de neuitat

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani